0 0,0 

Cart

No products in the cart.

BLOG

10 ΙΔΑΝΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕ ΤΟ ΝΑΡΓΙΛΕ ΣΟΥ

10 ΙΔΑΝΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕ ΤΟ ΝΑΡΓΙΛΕ ΣΟΥ

Ο ναργιλες είναι αδιαμφισβήτητα η αγαπημένη μας συνήθεια. Στο παρελθόν, έχουμε εξετάσει τρόπους για να μεγιστοποιήσουμε την απόλαυσή του, αναφέροντας συνοπτικά ως έναν από αυτούς, τη δυνατότητα να συνδυάσουμε το ναργιλέ μας, με κάποιο ρόφημα της αρεσκείας μας, αφενός εξαλείφοντας την πιθανότητα παρενεργειών από την αφυδάτωση, αφετέρου εκτοξεύοντας τη γευστική εμπειρία και την τέρψη των γευστικών μας καλύκων. Σήμερα λοιπόν, ήρθε η ώρα να πετάξω το σκούφο του σεφ, και να φορέσω την ποδιά του γευσιγνώστη-barista, προτείνοντάς σας 10 ιδανικούς συνδυασμούς ναργιλέ και υγρού στοιχείου. Ανάψτε το ναργιλέ σας, χύστε στο ποτήρι το αγαπημένο σας ποτό και απολαύστε υπεύθυνα!

ΖΕΣΤΟ ΤΣΑΙ

10 ΙΔΑΝΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕ ΤΟ ΝΑΡΓΙΛΕ ΣΟΥ

Πώς αλλιώς να ξεκινήσει αυτό το άρθρο; Ο ναργιλές από τα γεννοφάσκια του έχει συνδέσει άρρηκτα την πορεία του με το ζεστό τσάι. Από τα πρώτα του βήματα στη Μέση Ανατολή μέχρι και σήμερα στην Τουρκία, την Ινδία αλλά ακόμα και αναπτυσσόμενες χώρες στο “κουρμπέτι” όπως η Ιαπωνία και η Ινδονησία, το ζεστό τσάι πάει φούστα-μπλούζα με το ναργιλέ και αποτελεί την προσφιλέστερη επιλογή. Η άφθονη ποικιλία του μπορεί να ανταγωνιστεί αυτή των γεύσεων ναργιλέ, καθιστώντας σχεδόν αδύνατο το ενδεχόμενο να μην μπορέσει κανείς να συνδυάσει κάποιο τσάι με οποιαδήποτε αντίστοιχη επιλογή σε καπνό. Κατάλληλο για όλες τις ώρες της ημέρας, και ικανό -ανάλογα με τις ιδιότητές του- να σε χαλαρώσει, να σε ανεβάσει ή απλώς να σε ευχαριστήσει, το ζεστό τσάι είναι ο βασιλιάς όλων των ροφημάτων. Το να προσπαθήσω να παρουσιάσω κάποιον ενδεδειγμένο συνδυασμό θα ήταν αδύνατον, επομένως πειραματιστείτε ελεύθερα!

ΚΑΦΕΣ (ΖΕΣΤΟΣ -ΚΡΥΟΣ)

10 ΙΔΑΝΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕ ΤΟ ΝΑΡΓΙΛΕ ΣΟΥ

Κι αν στη σχετική λίστα κατανάλωσης τσαγιού αναλογικά με ναργιλέ, η χώρα μας βρίσκεται στις θέσεις του “υποβιβασμού”, στην υποθετική παρόμοια λίστα καφέ, θα βρισκόταν σίγουρα στις θέσεις που οδηγούν στο Champions League! Η αγάπη των Ελλήνων για τον καφέ είναι αδιαμφισβήτητη και γίνεται εύκολα αντιληπτό πως οι λάτρεις του ναργιλέ δε θα μπορούσαν να μη συμμετέχουν σε αυτό το δημογραφικό. Προσωπικά, καπνίζοντας όλες τις ώρες της ημέρας, δεν μπορώ να θυμηθώ μέρα που να έχω καπνίσει πλην βραδινών ωρών και να μην έχω δει κάποιον να πίνει καφέ παρέα με το ναργιλέ του. Κάντε εικόνα: Ζεστός ή κρύος, ελληνικός ή γαλλικός, εσπρέσο ή καπουτσίνο, χειμώνα ή καλοκαίρι, ο καφές έχει κι αυτός με τη σειρά του πολλές αμφιέσεις ώστε να μεταμορφώνεται και να κολακεύει πάντα τον κατάλληλο ναργιλέ. Ιδανικά, συνδυάστε τον καφέ σας με κάποιο γλυκό ανάλαφρο μιξ που θα αναδείξει αμφότερους τους πρωταγωνιστές.

ΣΟΚΟΛΑΤΑ (ΖΕΣΤΗ – ΚΡΥΑ)

10 ΙΔΑΝΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕ ΤΟ ΝΑΡΓΙΛΕ ΣΟΥ

Περνάμε σε μια προσωπική αγαπημένη επιλογή, η σοκολάτα, σε ζεστή ή κρύα μορφή. Μπορεί σε μερικούς να ακούγεται “παιδική” επιλογή, όμως πραγματικά, έχοντας δουλέψει σε πόστο ναργιλέ, έχω εκπλαγεί με τη δημοτικότητα της σοκολάτας κυρίως ανάμεσα στους φοιτητές που καπνίζουν ναργιλέ. Υπάρχουν φορές που την προτιμούν ακόμα και μετά τα μεσάνυχτα! Το χαρακτηριστικότερο προσόν της σοκολάτας κατά τη γνώμη μου, είναι ότι μου δίνει μια αίσθηση κορεσμού, καταπολεμώντας την πιθανή εμφάνιση της πείνας μετά από ένα πολύωρο session, οπότε μπορώ να συνεχίσω να ενδίδω στον πειρασμό απρόσκοπτα και απερίσπαστα. Η πληθωρική γευστική της υπόσταση περιορίζει αισθητά τις επιλογές μας στο κομμάτι του mixology, καθώς δύσκολα συνδυάζεται με όξινα, αλκοολούχα ή “λουλουδάτα” mix. Τουλάχιστον αν βάλουμε δίπλα της ένα γλυκό φρούτο ή ένα επιδόρπιο, μπορεί να συνεργαστεί άρτια και να λάμψει. Προσοχή μόνο στις θερμίδες ε, με μέτρο!

PROTEIN SHAKE

10 ΙΔΑΝΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕ ΤΟ ΝΑΡΓΙΛΕ ΣΟΥ

Εδώ διακινδυνεύω να κατακερματίσω μονομιάς την αξιοπιστία της λίστας ως τώρα, και να χάσω τους μισούς αναγνώστες πριν καν ολοκληρώσω την επόμενή μου πρόταση but hear me out please. Πάταξον μεν, άκουσον δε, που έλεγε κι ο Θεμιστοκλής. Σίγουρα πρόκειται για μια πολύ unpopular επιλογή, την οποία για να είμαι ειλικρινής δεν ήξερα καν που και αν θα την τοποθετήσω. Αποφάσισα να το κάνω, και μάλιστα σε αυτό το σημείο, καθώς η απόσταση ενός shake από ένα smoothie, ένα milkshake ή μια κρύα σοκολάτα, είναι πολύ μικρότερη απ’ ότι φαντάζεστε. Είμαι σίγουρος πως πολλοί εκεί έξω με καταλαβαίνετε, και ανυπομονείτε να τελειώσετε την εξαντλητική προπόνηση της Δευτέρας ή το ανυπόφορο leg day σας ώστε να πάτε σπίτι, να χτυπήσετε το shaker σας, να ανάψετε το ναργιλέ σας και να επαναφορτίσετε τις μπαταρίες σας τόσο σωματικά και ψυχολογικά, μ’ ένα σμπάρο δύο τριγώνια. Ain’t too bad, is it? Εμπιστευτείτε με, μια δοκιμή θα σας πείσει

ΧΥΜΟΣ – ICE TEA

10 ΙΔΑΝΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕ ΤΟ ΝΑΡΓΙΛΕ ΣΟΥ

Αφού μιλήσαμε για “παιδικά” συνοδευτικά, νομίζω είναι η ιδανική στιγμή να αναφέρουμε τους χυμούς και τα ice teas. Η πρώτη επιλογή μπορεί να κουμπώσει στο εκατό τοις εκατό με ένα αντίστοιχο mix μέσα στο Bowl μας, ενισχύοντάς το και εμπλουτίζοντας τη γευστική μας εμπειρία, ειδικότερα σε περίπτωση που θέλουμε να αποτυπώσουμε πλήρως ένα συγκεκριμένο άρωμα στο μυαλό μας. Η δεύτερη δε, αποτελεί έναν από τους πιο γενναίους και αξιόπιστους συμμάχους μας στην ενδεχόμενη μάχη με τον καύσωνα, καθώς είναι ό,τι πιο δροσιστικό μπορούμε να ζευγαρώσουμε με το ναργιλέ μας. Αμφότερες οι επιλογές είναι αδιαμφισβήτητα από τις πιο ευχάριστες και σίγουρα “κατεβαίνουν εύκολα”, οπότε όπως είναι λογικό προσελκύουν πολλούς από εμάς.

ΦΥΣΙΚΟΣ ΧΥΜΟΣ SMOOTHIE

10 ΙΔΑΝΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕ ΤΟ ΝΑΡΓΙΛΕ ΣΟΥ

Από παιδιά ας περάσουμε στα νήπια και τα βρέφη. Πολλές φορές, αναφερόμενος στον τρόπο ζωής μου, αναφέρω αστειευόμενος τη φράση “έχω συνήθειες δωδεκάχρονου”. Το πιο αστείο είναι ότι εν μέρει η εν λόγω πρόταση ισχύει και ειδικά στο σημερινό μας θέμα. Ως λάτρης του υγιεινού τρόπου ζωής και της σωστής διατροφής ο φυσικός χυμός πορτοκαλιού, τα mixer φρούτων, τα smoothies και οποιαδήποτε παρεμφερής “φυσική” επιλογή με ελκύουν ιδιαίτερα όταν εμφανίζονται. Όπως έχουμε ξαναπεί, το κάπνισμα κάνει ήδη κακό, οπότε τουλάχιστον ας προσπαθούμε να το συνδυάζουμε με πιο υγιεινές συνήθειες. Ίσως έτσι, μπορέσουμε να το απολαύσουμε για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα! Ας μη γελιόμαστε, δε μας βλέπω να το κόβουμε σύντομα, οπότε ρίξ’ το κι εσύ στους χυμούς!

ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΟ

10 ΙΔΑΝΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕ ΤΟ ΝΑΡΓΙΛΕ ΣΟΥ

“Η τάδε κόλα πάει με όλα”, λέει ο σοφός λαός για τη γνωστότερη εταιρεία παραγωγής αναψυκτικού τύπου κόλα, και ο ναργιλές, εμπεριέχεται σίγουρα σε αυτή τη φράση. Είτε μετά από ένα χορταστικό γεύμα, με την ανάγκη μας για νικοτίνη να έχει εκτοξευτεί, βοηθώντας στη επιτάχυνση της πέψης ώστε να απολαύσουμε στο μέγιστο το ναργιλέ μας, είτε κατά την ταυτόχρονη κατανάλωση φαγητού και ναργιλέ, για τους λάτρεις του multitasking, είτε απλά σαν αποκλειστικό συνοδευτικό, κανείς δεν μπορεί να διαφωνήσει πως ναργιλές και αναψυκτικά παντός τύπου αποτελούν ιδανικό δίδυμο. Ειδικότερα στο εξωτερικό, όπου τα περισσότερα ναργιλεδάδικα δε σερβίρουν καν αλκοολ, τα αναψυκτικά είναι η νόρμα. Όσον αφορά το mixology, διαβάστε ξανά την πρώτη πρόταση της παραγράφου και αφήστε τη φαντασία σας να ταξιδέψει. Είπαμε, πάει με όλα!

ENERGY DRINK

10 ΙΔΑΝΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕ ΤΟ ΝΑΡΓΙΛΕ ΣΟΥ

Ή αλλιώς Pana Misa. Τι κι αν γνωρίζω πως πολλοί υποστηρίζουν ένθερμα πώς τα energy drinks είναι καταστροφικά για την υγεία μας. Τι κι αν ένας πολύ καλός μου φίλος οδοντίατρος μου έχει απαγορεύσει κατηγορηματικά την κατανάλωση τους, με τη φράση “θα διαλύσεις τα δόντια σου”.Τι κι αν μέχρι και καρδιολόγος, χωρίς να γνωρίζει ότι είμαι φαν, μου είπε πρόσφατα να τα προσέχω ιδιαίτερα και να τα αποφεύγω όπως ο διάολος το λιβάνι. Καλώς ή κακώς η αλήθεια είναι πως δεν έχω ακούσει κανέναν τους. Όσο κι αν έχω προσπαθήσει κατά καιρούς να τα ελαττώσω ή και να τα κόψω ολοκληρωτικά, πάντα επιστρέφω, σαν εκείνη την τοξική καταστροφική πρώην που ξέρεις πως σου κάνει κακό, αλλά δεν αντέχεις να μείνεις μακριά της. Πείτε μου ότι δεν είμαι μόνος, και υπάρχετε κι άλλοι σαν εμένα. Για τα energy drinks σκάω, όχι για τις πρώην.

ΜΠΥΡΑ – ΚΡΑΣΙ

10 ΙΔΑΝΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕ ΤΟ ΝΑΡΓΙΛΕ ΣΟΥ

Καλά τι νόμιζες βρε, έτσι θα σε άφηνα; Φώτη, πιάσε μια μπύρα! Και για την δεσποινίδα που επιζητά μεν να διατηρήσει το ύφος και το κύρος της αλλά και ταυτόχρονα να νιώσει πιο άνετα και να χαλαρώσει, οίνος ευφραίνει καρδίαν. Μπορεί ο αρθρογράφος σας να έχει τόσο καλή σχέση με το αλκοόλ, όσο ο τερματοφύλακας με το σκοράρισμα, θα ήταν ωστόσο κραυγαλέα η παράλειψη της εν λόγω κατηγορίας. Λόγω χαμηλής περιεκτικότητας σε αλκοολ, αμφότερες οι επιλογές δύνανται να συνοδεύουν τα session μας για ώρες, με τα refills των πήλινων να εναλλάσσονται με αυτά των άδειων και γεμάτων ποτηριών των “επαναλήψεων”. Γνωρίζατε ότι υπάρχουν πολλές αντίστοιχες γεύσεις ναργιλέ; Από ξανθιά μέχρι μπύρα τζίντζερ και από ζεστό κρασί μέχρι σαγκριά.

ΠΟΤΟ – COCKTAIL

10 ΙΔΑΝΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕ ΤΟ ΝΑΡΓΙΛΕ ΣΟΥ

Κι εφόσον ο ήλιος έχει πέσει, οι κουρτίνες ετοιμάζονται να κλείσουν και οι πρωταγωνιστές να υποκλιθούν, ήρθε η ώρα για το μεγάλο φινάλε! Είμαι σίγουρος πως κάποιοι από εσάς το περιμένατε από την αρχή. Δικό σας λοιπόν! Δεν έχω να γράψω πολλά, το μόνο που θα επισημάνω είναι πώς αν προσπαθήσω να σκεφτώ τους κοντινούς μου ανθρώπους που εμπλέκονται ενεργά με το ναργιλέ, μπορώ να τους φανταστώ αποκλειστικά με ένα ποτό ή ένα cocktail στο χέρι. Καλή παρέα, ευχάριστο κλίμα, χαλαρές κουβέντες, αίσθηση ελευθερίας και αφιλτράριστη, αυθεντική επικοινωνία. Έννοιες που πολλοί έχετε σίγουρα συνδέσει με το αλκοόλ, τις οποίες όμως αδιαμφισβήτητα πρεσβεύει και ο ναργιλές. Έννοιες του εμείς και όχι του εγώ. Όπως λέμε βέβαια πάντοτε και στο μαγαζί που δουλεύω:

“Απολαύστε υπεύθυνα”.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *