0 0,0 

Cart

No products in the cart.

BLOG

Hookah vs Vape – Μοιάζει ο ναργιλές με το ηλεκτρονικό τσιγάρο ;

Hookah vs Vape - Μοιάζει ο ναργιλές με το ηλεκτρονικό τσιγάρο ;

Τα τελευταία χρόνια το άτμισμα έχει γίνει μια από τις πιο κοινές εναλλακτικές μεθόδους καπνίσματος και μαζί με αυτό έχουν δημιουργηθεί πολλά ερωτήματα σχετικά με τις ομοιότητες ή/ και τις διαφορές του με το κάπνισμα ναργιλέ.

Σήμερα θα ρίξουμε μια ματιά σε μερικά από τα κοινά σημεία και τις διαφορές μεταξύ του καθενός και θα απαντήσουμε σε μερικές από τις μεγάλες ερωτήσεις σχετικά με αυτά για να σας βοηθήσουμε να αποφασίσετε ποια μέθοδος μπορεί να λειτουργήσει καλύτερα για εσάς.

Τι είναι ο ναργιλές ;

Ο ναργιλές είναι ενα είδος ατμίσματος που χρησιμοποιείται για το κάπνισμα καπνού . Οι ναργιλέδες έρχονται σε πολλά σχήματα, μεγέθη και στυλ, αλλά τα βασικά μέρη και η λειτουργικότητα θα είναι τα ίδια σε όλους τους ναργιλέδες. Όταν καπνίζετε ναργιλέ, ο καπνός δημιουργείται στην κορυφή του ναργιλέ σας στο μπολ του ναργιλέ, περνάει κάτω από το στέλεχος στη βάση όπου φιλτράρεται μέσα από το νερό και στη συνέχεια περνάει πίσω μέσω του εύκαμπτου σωλήνα όπου εισπνέετε τον ατμό.

Τι είναι ο καπνός του ναργιλέ;

Ο καπνός του ναργιλέ . Ο καπνός του ναργιλέ διαφέρει από τον ξηρό καπνό τσιγάρου ή πίπας στο ότι είναι ένας υγρός καπνός που εμποτίζεται με ένα συνδυασμό γλυκερίνης, μελάσας ή μελιού και αρωματικών. Αυτός ο συνδυασμός συστατικών επιτρέπει στους αρωματικούς χυμούς να εμποτιστούν στα φύλλα καπνού παρέχοντας έντονες γεύσεις και, επιπλέον, αυτό επιτρέπει στον καπνό να καπνίζει για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από τον ξηρό καπνό, καθώς καίγεται αργά σε αντίθεση με τον καπνό τσιγάρου.

Τι είναι το ηλεκτρονικό τσιγάρο ;

Όπως και το κάπνισμα του ναργιλέ περιλαμβάνει τη θέρμανση του καπνού και την εισπνοή του μέσω ενός σωλήνα ναργιλέ, το ηλεκτρονικό τσιγάρο περιλαμβάνει τη χρήση μιας συσκευής ατμίσματος για τη θέρμανση ηλεκτρονικού υγρού σε ένα θερμαντικό πηνίο και στη συνέχεια εισπνοή του ατμού που παράγεται.

Υπάρχει πληθώρα διαφορετικών στυλ συσκευών vape και ποικιλία διαφορετικών ονομάτων για κάθε συσκευή όπως “e-pen”, “vape pen”, “mech mod”, “e-hookah”, “box mod” κ.λπ.

Οι συσκευές ατμίσματος κυμαίνονται σε μεγέθη από μικρές συσκευές σε μέγεθος στυλό, έως συσκευές χειρός σε σχήμα κουτιού, ηλεκτρονικά μπολ ή κεφαλές που είναι γεμάτα με υγρό ατμού οπου υπάρχουν πολλά διάφορα μοντέλα για να βγάζεις περισσότερο ατμό , αλλά από πλευράς λειτουργικότητας σχεδόν όλα τα ατμιστικά λειτουργούν παρόμοια μεταξύ τους .

Υπάρχουν διάφοροι όροι για τα υγρά που χρησιμοποιούνται σε μια συσκευή ατμίσματος, όπως “vape liquid”, “e-juice”, “vape juice” ή “vape flavor” και συχνά οι όροι χρησιμοποιούνται εναλλακτικά.

Τα συστατικά του υγρού Vape μπορεί να διαφέρουν αρκετά από μάρκα σε μάρκα, αλλά υπάρχουν αρκετά συστατικά που είναι κοινά στα περισσότερα ηλεκτρονικά υγρά:

1.) Προπυλενογλυκόλη – Η προπυλενογλυκόλη ή “PG” είναι μια άοσμη και άγευστη αλκοόλη που χρησιμοποιείται συνήθως ως παράγοντας για τη μεταφορά των αρωμάτων που υπάρχουν στο e-liquid. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με φυτική γλυκερίνη ή να χρησιμοποιηθεί αντί για φυτική γλυκερίνη

2.) Φυτική γλυκερίνη – Η φυτική γλυκερίνη ή “VG” παρασκευάζεται από φυτικά έλαια όπως λάδι καρύδας, σογιέλαιο κ.λπ. και παρόμοια με την προπυλενογλυκόλη χρησιμοποιείται ως φορέας των αρωματικών συστατικών που υπάρχουν στο e-liquid.

3.) Αρωματικές ουσίες – Οι περισσότεροι κατασκευαστές ηλεκτρονικών υγρών δεν αναφέρουν τα συγκεκριμένα αρωματικά συστατικά τους, καθώς τα θεωρούν ως αποκλειστικές συνταγές, επομένως για λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τα αρωματικά συστατικά θα πρέπει να επικοινωνήσετε απευθείας με τον κατασκευαστή

4.) Νικοτίνη – Τα ηλεκτρονικά υγρά μπορεί να περιέχουν ή να μην περιέχουν νικοτίνη και η δοσολογία της νικοτίνης θα ποικίλλει σημαντικά ανάλογα με το επίπεδο χιλιοστογράμματος που επιλέγετε. Η συσκευασία ηλεκτρονικών υγρών πρέπει να δείχνει την περιεκτικότητα σε νικοτίνη ως 0mg, 6mg, 12mg, 18mg, 24mg, 32mg κ.λπ.

  • Hookah vs Vape - Μοιάζει ο ναργιλές με το ηλεκτρονικό τσιγάρο ;
  • Hookah vs Vape - Μοιάζει ο ναργιλές με το ηλεκτρονικό τσιγάρο ;

Ομοιότητες και διαφορές μεταξύ ναργιλέ και ηλεκτρονικό τσιγάρου

Πρώτα και κύρια, είτε καπνίζετε ναργιλέ είτε ατμίζετε ηλεκτρονικά υγρά, εισπνέετε ένα ξένο υλικό στο σώμα σας, επομένως κανένα από τα δύο δεν είναι τόσο υγιές ή ασφαλές. Οποιαδήποτε μορφή καπνίσματος ή ατμίσματος εγκυμονεί έναν σχετικό κίνδυνο για την υγεία που πρέπει να γνωρίζετε όταν επιλέγετε εάν θα συμμετάσχετε ή όχι σε κάποιο από αυτά, επομένως φροντίστε να ενημερωθείτε για τους κινδύνους που σχετίζονται και με τα δύο.

Όταν πρόκειται για κοινά σημεία μεταξύ του ατμίσματος και του καπνίσματος ναργιλέ, στην πραγματικότητα δεν υπάρχει μεγάλη επικάλυψη μεταξύ των δύο. Υπάρχουν μερικές ηλεκτρονικές συσκευές ατμίσματος οπου κανει τον ναργιλέ να δουλευει σαν ηλεκτρονικό τσιγάρο , όπως το Starbuzz Wireless E-Head, το οποίο γεμίζει με υγρά και στη συνέχεια συνδέεται με έναν ναργιλέ για να φιλτράρουν τον ατμό που παράγεται μέσω του νερού στη βάση του ναργιλέ που γεφυρώνουν λίγο το χάσμα. αλλά γενικά η μέθοδος του καπνίσματος και οι κουλτούρες που σχετίζονται με κάθε στυλ είναι στην πραγματικότητα αρκετά διαφορετικές και διακριτές μεταξύ τους.

Η κουλτούρα ατμίσματος εξακολουθεί να είναι σχετικά και τυπικά αποτελείται από άτομα που προσπαθούν να περιορίσουν το κάπνισμα ή τους πρώην καπνιστές. Το άτμισμα τείνει να είναι ένα πιο προσωπικό χόμπι λόγω της φύσης των συσκευών ατμίσματος, αλλά υπάρχει επίσης μια αυξανόμενη διαδικτυακή κοινότητα όπου οι λάτρεις του ατμίσματος μοιράζονται πληροφορίες και συμβουλές. Υπάρχουν επίσης εκθέσεις ατμίσματος όπου οι λάτρεις συγκεντρώνονται για να επιδείξουν τις προσαρμοσμένες συσκευές τους και να συμμετάσχουν σε διαγωνισμούς.

Αντίθετα, το κάπνισμα ναργιλέ είναι μια κοινωνική εμπειρία που πρέπει να απολαύσετε με τους φίλους και την οικογένειά σας και είναι ένα χόμπι περισσότερο προσανατολισμένο στην ομάδα. Υπάρχουν καφετέριες ναργιλέ σε όλο τον κόσμο όπου οι καπνιστές συγκεντρώνονται για να μοιραστούν μια συνεδρία καπνού (session) μεταξύ φίλων και events καπνίσματος ναργιλέ ή εμπορικές εκθέσεις, όπου διάφοροι κατασκευαστές και λάτρεις του ναργιλέ συγκεντρώνονται για να απολαύσουν νέα προϊόντα και γεύσεις στην αγορά ναργιλέ. Επιπλέον, ο ναργιλές έχει μια μακρά και ιστορική ιστορία σε πολλά μέρη του κόσμου και, ως εκ τούτου, είναι μοναδικός στην ικανότητά του να συμβάλλει στη δημιουργία μιας κοινωνικής γέφυρας σε πολλούς πολιτισμούς.

Έχετε ακόμα ερωτήσεις που δεν καλύπτονται παραπάνω; Αφήστε ένα σχόλιο παρακάτω για να μας ενημερώσετε και η ερώτησή σας μπορεί να είναι το επόμενο blog μας!

Μπορεί να σας ενδιαφέρει …