0 0,0 

Cart

No products in the cart.

BLOG

7 ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ ΠΟΥ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΝΑΡΓΙΛΕ

7 ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ ΠΟΥ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΝΑΡΓΙΛΕ

Η ανθρωπότητα εξελίσσεται. Οι αλλαγές που συμβαίνουν καθημερινά γύρω μας, υπόσχονται να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής, να διευκολύνουν την καθημερινότητα και να μας λύσουν τα χέρια. Το ίδιο ισχύει και στο ναργιλέ. Τα τελευταία χρόνια η βιομηχανία του ναργιλέ έχει να επιδείξει αλματώδη πορεία, από τους παραδοσιακούς ναργιλέδες, τα ξυλοκάρβουνα και τα αλουμινόχαρτα, σε ανοξείδωτες πρώτες ύλες, κάρβουνα καρύδας και διαχειριστές θερμότητας. Ποιο είναι όμως το επόμενο βήμα; Πολλοί θεωρούν ότι ο ναργιλές έχει φτάσει σε ένα αναπόφευκτο τέλμα και είναι αδύνατον να συνεχίσει να εξελίσσεται. Οι παρακάτω εφτά καινοτόμες ιδέες τολμούν να αμφισβητήσουν τη λογική και οραματίζονται να αλλάξουν ριζικά τον τρόπο που καπνίζουμε ναργιλέ ως σήμερα. Βέβαια όπως γνωρίζετε, αλλαγή δε σημαίνει απαραίτητα βήμα μπροστά. Προσωπικά προσεγγίζω τα παρακάτω προϊόντα με επιφυλάξεις και δυσπιστία. Οι πληροφορίες που θα παραθέσω για το κάθε προϊόν αυτής της λίστας αποτελούν ισχυρισμούς και διαπιστευτήρια των ίδιων των εταιρειών, επομένως λάβετε τις με μια δόση αμφιβολίας και κριτικής σκέψης. Ας ξεκινήσουμε:

Kaloud Cybele: Disposable Mouth Tips
Τιμή:13$

7 ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ ΠΟΥ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΝΑΡΓΙΛΕ

Η αφετηρία του επικείμενου ταξιδιού μας στο χρόνο δε θα μπορούσε να είναι άλλη από την Αμερική. Μια εταιρεία που σμίλεψε όσο καμία άλλη τη σύγχρονη ιστορία του ναργιλέ, αλλάζοντας πραγματικά το ρου της ιστορίας, είναι η Kaloud. Τόσο αναγνωρίσιμη που έχει ταυτίσει το όνομά της με τους διαχειριστές θερμότητας όπως η Jeep, η Coca Cola και η Pampers με τα αντίστοιχα προϊόντα τους. Με το Lotus 1+ να αποτελεί τη μοναδική ηλιαχτίδα καταξίωσης στο ενεργητικό της εταιρείας με βάση την California, στόχος του ιδρυτή Reza Bavar είναι να προσπαθεί συνεχώς να βρει τον τρόπο να επαναλάβει το one-hit-wonder του. Ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, είναι και το Cybele. Πρόκειται για μια συσκευασία με 100 ατομικά στόμια μίας χρήσης. Και τι μ’ αυτό σας φαντάζομαι να ρωτάτε απορημένοι. Τα συγκεκριμένα mouth tips διαθέτουν άριστη οικολογική συνείδηση, καθώς είναι 100% κομποστοποιήσιμα και βιοδιασπώμενα: μπορούν να διαλυθούν στο χώμα πλήρως μέσα σε μόλις 6 μήνες. Μπορεί η συγκεκριμένη “πατέντα” να μην εντυπωσιάζει σε πρώτη ματιά, όμως είναι εξαιρετικά σημαντική για το περιβάλλον. Ευχής έργον να ακολουθήσουν το παράδειγμα πολλές ακόμη εταιρείες, προσφέροντας περισσότερες και πιο οικονομικά ανταγωνιστικές επιλογές, καθιστώντας τα ανακυκλώσιμα επιστόμια μια βιώσιμη επιλογή. Good for you Kaloud!

Kaloud Ayara: Carbon Filter
Τιμή: 28$

7 ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ ΠΟΥ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΝΑΡΓΙΛΕ

Χωρίς να απομακρυνθούμε πολύ, μάλιστα μέσα στους 4 τοίχους της ίδιας εταιρείας, συναντάμε τον επόμενο φέρελπι σημερινό υποψήφιο. Το Ayara είναι “το πρώτο αληθινό σύστημα φιλτραρίσματος για τον καπνό του ναργιλέ παγκοσμίως.”
Μάλιστα, “πρόωρες εργαστηριακές μελέτες έδειξαν ότι ελαχιστοποιεί ή εξαφανίζει τις χημικές ενώσεις που παράγονται από το κάρβουνο και τον καπνό και μειώνει σημαντικά τα βλαβερά αέρια και τα σωματίδια που περνούν στην τζούρα μας.”
Αν το φρύδι σας ακολούθησε την ίδια ανοδική διαδρομή με το δικό μου, τότε άπιστοι Ιούδες μου είμαι μαζί σας. Γενικότερα, δυσκολεύομαι να πειστώ από μια τέτοια αυθαίρετη και αναπόδεικτη δήλωση και πιθανολογώ πώς το συγκεκριμένο προϊόν είναι καθαρά μια μαρκετίστικη προπαγάνδα. Είτε άνθρακας είτε θησαυρός, το σίγουρο είναι πως δεν έχουμε ξαναδεί κάτι αντίστοιχο και μακάρι να δουλεύει. Κάθε 20 sessions ή 3 εβδομάδες προτείνει εντωμεταξύ η Kaloud να αλλάζουμε το φίλτρο στο Ayara για να διατηρούμε τα sessions μας πεντακάθαρα, με τη δεκάδα να κοστίζει 4 δολάρια. Ρε πονηροί, εμάς βρήκατε;

Gemini HnB: Bowl and HMD
Τιμή: 65$

7 ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ ΠΟΥ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΝΑΡΓΙΛΕ

Από το μακρινό 2021 μας έρχεται η επόμενη “καινοτομία” της λίστας, και φυσικά που αλλού, την πολυαγαπημένη Αμερική. Θυμάμαι τον ενθουσιασμό και την ανυπομονησία που είχα να δοκιμάσω αυτό το προϊόν από την πρώτη στιγμή που το αντίκρiσα. Πρόκειται για “το πρώτο Bowl στον κόσμο που δουλεύει με Lateral Heating”, “Πλευρική Θέρμανση” δηλαδή ελληνιστί. Ορίστε; HnB το βαφτιστικό του όνομα από την Gemini, αφενός λογοπαίγνιο από τα δύο επιμέρους συστατικά που το απαρτίζουν, το B του Bowl και το HMD του Διαχειριστή Θερμότητας, αφετέρου αρκτικόλεξο του Heat Not Burn καθώς η εταιρεία υπόσχεται πώς το συγκεκριμένο σύστημα θερμαίνει χωρίς να καίει τον καπνό. Επίσης διατείνονται πως “φτιάχτηκε για να είναι το καλύτερο HMD στον κόσμο”, προσφέροντας πρωτόγνωρη ακρίβεια στη διαχείριση της θερμότητας μέσω της μετακίνησης των κάρβουνων περιμετρικά του Bowl, αλλά και όσο μακριά ή κοντά σε αυτό χρειάζονται να είναι. Ακόμη δεν το καταλάβατε; Τα κάρβουνα βρίσκονται δίπλα στο μπολ και όχι από πάνω του. Και τώρα ξεκινάει το καλό: 2 ώρες καπνίσματος μας υπόσχεται η Gemini με 16 γραμμάρια καπνού, ενώ με το ειδικό Bowl Divider της μπορούμε ακόμη και να χωρίσουμε το HnB μας στη μέση για οικονομία, απολαμβάνοντας 1 ώρα καπνίσματος με μόλις 8 γραμμάρια καπνού. Το άλλο με τον Τοτό, το ξέρετε; Η εταιρεία πάντως δεν τα παρατάει, αφού μετά την παταγώδη αποτυχία του συγκεκριμένου προϊόντος, επιμένει παρουσιάζοντας μάλιστα εντυπωσιακά μοντέλα ναργιλέδων στη φετινή έκθεση της Φρανκφούρτης στο Shisha Μesse 2024. Σε περίπτωση που δε χορτάσατε Gemini πάντως, σας παρακινώ να ψάξετε την “3d θερμάστρα” της για τα κάρβουνα και τις αντίστοιχες κριτικές της. Καληνύχτα παπατζήδες.

AEON Soniq Cleaner
Τιμή: 70€

7 ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ ΠΟΥ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΝΑΡΓΙΛΕ

Αρκετά με τους επίδοξους εφευρέτες της άλλης πλευράς του Ατλαντικού, ας περάσουμε σε πιο πρακτικά μυαλά, και στη χώρα που έχει χαρίσει στην ανθρωπότητα τη Mercedes, την BMW, την Bosch και τη Siemens. Με έμφαση στην ποιότητα και την τεχνολογική εξέλιξη, η γερμανική AEON, επιχείρησε να εισάγει το καθάρισμα της γυάλας του ναργιλέ μας στην “αυτοματοποίηση”. Το Soniq Cleaner συνδέεται στην πρίζα, τοποθετείται στη βρώμικη γυάλα του ναργιλέ μας μαζί με χλιαρό νερό βρύσης και απορρυπαντικό πιάτων και χρησιμοποιεί “υπερηχητικά κύματα”- κάπως πρέπει να δικαιολογήσουμε και τα 70 ευρώ της τιμής- για να της αλλάξει τα φώτα! Μόλις ολοκληρώσει, κλείνει μόνο του και είναι έτοιμο να αφαιρεθεί έχοντας κάνει το καθήκον του. Μπορεί μάλιστα να λειτουργήσει ακόμη και με σκέτο νερό αν η γυάλα μας δε θυμίζει το βάλτο του Σρεκ. Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα πρόταση, ιδιαίτερα για όσους αποφεύγουν το καθάρισμα του ναργιλέ τους όπως ο διάολος το λιβάνι. Σίγουρα σκέφτηκες ήδη ένα φίλο σου που θα του το έκανες άνετα δώρο γενεθλίων. Για να μην πω ότι σκέφτεσαι όντως να το κάνεις.

AEON Nevo Pure: Electronic HMD
Τιμή: 250€

7 ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ ΠΟΥ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΝΑΡΓΙΛΕ


Θα πείτε τώρα: “στόμια, φίλτρα, υπερηχητικά κύματα και γκατζετάκια καθαρισμού, πλάκα μας κάνεις ρε Μίσα;” Και με το δίκιο σας. Ήρθε η ώρα να μπούμε στους σοβαρούς παίκτες, στο κυρίως πιάτο. Φαίνεται άλλωστε και από το άλμα στο κόστος. Παραμένουμε στην ίδια χώρα αλλά και εταιρεία και πάμε να μιλήσουμε για το AEON Nevo Pure: το πρώτο ηλεκτρονικό HMD του κόσμου! Καλά, δεν είμαστε και πολύ σίγουροι, καθώς άπειρες αποτυχημένες προσπάθειες έχουν γίνει στο παρελθόν από αμέτρητους φιλόδοξους διεκδικητές του τίτλου του σύγχρονου αντι-Προμηθέα. Ο κοινός τους στόχος; Να διώξουν τον άνθρωπο από τη φωτιά (κάρβουνο) και να το σπρώξουν στην ψηφιακή εποχή. Το Nevo Pure πέρασε περισσότερα από δύο χρόνια σχεδιασμού και ανάπτυξης, ενώ ακόμη και σήμερα, είναι διαθέσιμο αποκλειστικά κατόπιν προπαραγγελίας, καθώς παρασκευάζεται στη Γερμανία σε παρτίδες των 200 τεμαχίων, με τις έρευνες και τις προσπάθειες για τη βελτίωσή του να μη σταματούν ποτέ. Το πιο ενδιαφέρον προϊόν της χρονιάς σύμφωνα με το Hookahbattle για το 2023, ελέγχει τη θερμοκρασία μέσω έξυπνου συστήματος που αναπροσαρμόζεται συνεχώς, εκμηδενίζει την παραγωγή μονοξειδίου του άνθρακα που οφείλεται στα κάρβουνα και χρησιμοποιεί μόλις 100 βατώρες για 90 λεπτά session, ήτοι 3 σεντς του ευρώ σε ρεύμα. Το κορυφαίο; Χρησιμοποιείται παρέα με τους αγαπημένους σας καπνούς αλλά και Bowls, για να μη χρειαστεί να σας ξεβολέψει! Κατά την κρίση μου, πρόκειται για μια ιδέα που αν τελειοποιηθεί θα μεταμορφώσει μια για πάντα το κάπνισμα ναργιλέ όπως το γνωρίζαμε μέχρι σήμερα. Ως τότε, για να γυρίσει ο ήλιος, θέλει δουλειά πολλή! Για να σας δώσω μια μικρή γεύση:

Δείτε το AEON Nevo Pure σε δράση!

Ooka: Electronic Hookah
Τιμή: 380€

7 ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ ΠΟΥ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΝΑΡΓΙΛΕ

Habibi, come to Dubai! Ναι, καλά φαντάζεστε, πρόκειται για ηλεκτρονικό ναργιλέ. Ooka το όνομα αυτού, το “Μέλλον του Ναργιλέ” όπως το αποκαλούν οι δημιουργοί του από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και ο ναργιλές σας είναι έτοιμος σε μόλις 5 λεπτά! Μηδενικό μονοξείδιο του άνθρακα και 94% λιγότερες τοξικές ουσίες κατά το κάπνισμα, ενώ το έξυπνο NFC microchip του μετράει τη θερμοκρασία 25 φορές ανά δευτερόλεπτο. Μάλιστα, στην έκθεση Shisha Μesse 2024 της Φρανκφούρτης βραβεύτηκε ως “Ο καλύτερος ναργιλές του 2024” δίνοντας σπουδαίες ελπίδες για το μέλλον των ηλεκτρονικών ναργιλέδων. Για τη χρήση του, ειδικά Pods καπνού έχουν αρχίσει να παρασκευάζονται, με εταιρείες όπως η (ιδιοκτήτρια) Al Fakher, η Shisha Kartel και η Zodiac να σέρνουν τον φουτουριστικό χορό, στον οποίο είμαι βέβαιος πως πολλές θα ακολουθήσουν. The future is now, old man (το γνωστό meme με το παιδάκι στην μπασκέτα)

Ramsider Uno: Futuristic Electronic Hookah
Τιμή: 990€

7 ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ ΠΟΥ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΝΑΡΓΙΛΕ

Πόσο κάνει λέει; Τι 1000 ευρώ μωρέ, μήπως κάνει και καφέ; Θα μπορούσε, αλλά όχι. Η Ramsider από τη Ρωσία, αποτελεί στα μάτια μου ένα τεράστιο ερωτηματικό κι αυτό γιατί ενώ έχει παρουσιάσει τα “εξωγήινα” μοντέλα της εδώ και λίγα χρόνια, ακόμη δεν έχει καταφέρει να περάσει σε στάδιο σταθερής παραγωγής. Στο παρελθόν, ποικίλα μοντέλα της εταιρείας έχουν έρθει στην επιφάνεια, με παρουσίες σε εκθέσεις αλλά και κανάλια γνωστών Bloggers, χωρίς κάτι να επιβεβαιώνεται επίσημα για καιρό. Έχω δει μέχρι και self-cleaning μοντέλο, το οποίο διέθετε και ηχείο για να παίζει μουσική! Στα καθέκαστα, η εταιρεία έχει καταθέσει πατέντα για τεχνολογία “heat-not-burn” όσον αφορά τη διαχείριση της θερμότητας και δυστυχώς κάτι μου θυμίζει αυτό το όνομα (βλέπε Gemini). Με την ειδική της εφαρμογή για κινητά, που θα κυκλοφορήσει τον Ιούλιο του 2024 -παρέα με το shipping των pre-orders που έχουν συγκεντρωθεί- παρέχει διάφορες ρυθμίσεις θερμότητας ανάλογα με τις ανάγκες του καπνιστή, προσφέροντας “ελαφρύ”, “μέτριο” και “βαρύ” κάπνισμα αντίστοιχα. Διαθέτει επίσης αποσπώμενη μπαταρία με διάρκεια ζωής 2 ώρες και δυνατότητα γρήγορης φόρτισης. Εάν τα 990 ευρώ του απλού μοντέλου σας φάνηκαν πενιχρά, η εταιρεία σας προσφέρει την επιλογή Τιτανίου στα 1990 ευρώ αλλά και Χρυσού στα 2699 ευρώ. Τζάμπα πράγμα! Στην έκθεση της Φρανκφούρτης δε, τον περασμένο Απρίλιο, το κοινό είχε τη δυνατότητα να το δοκιμάσει από κοντά τον Uno, και μάλιστα με pods καπνού από την Blackburn παρακαλώ! Επιφυλάσσομαι για τη Ramsider όμως εύχομαι μέσα από την καρδιά μου το συγκεκριμένο “εγχείρημα” να δουλέψει. Αν και πιστεύω πως είναι καθαρά θέμα χρόνου να επιτευχθεί η σωστή υλοποίηση αυτής της ιδέας, αισθάνομαι πως έχει έρθει η κατάλληλη ώρα. Do it Ramsider. Just do it!

Ήρθε η ώρα να επιστρέψω τη χρονομηχανή στο πατάρι πριν μας πάρουν χαμπάρι. Πώς σου φάνηκε το ταξίδι; Έτοιμος για το μέλλον του ναργιλέ;

Μπορεί να σας ενδιαφέρει …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *